WOW: World of Westland, internationaal kenniscentrum glastuinbouw

Op 13 september 2016 werd de start van de bouw van WOW, het nieuwe internationale kenniscentrum voor de glastuinbouw, symbolisch ingeluid. Studenten zetten met lint ‘de lijnen uit voor de toekomst van de glastuinbouw’. Zij trokken met linten de contouren van het nieuwe WOW-gebouw. Holland Scherming was een van de circa 200 genodigden die bij deze feestelijke plechtigheid aanwezig waren.

Demokwekerij bouwt aan all-climatekas

WOW, World of Westland, is onderdeel van GreenportHortiCampus Westland. Drie partijen zullen samen verder gaan onder deze naam: MBO Westland, Demokwekerij Westland en GFFX. Als participant van de huidige Demokwekerij kijkt Holland Scherming met belangstelling uit naar de nieuwe all-climatekas. Deze kas zal in september volgend jaar haar deuren openen.

“In de nieuwe Demokwekerij Westland heeft het bedrijf een ‘all climate kas’ gepland. Hierin kan men het klimaat van waar ook ter wereld, dus een bepaalde klimaatzone, na gaan bootsen”. Dat zegt Peet van Adrichem, directeur van de Demokwekerij Westland tegenover GroenteNet en SierteeltNet.

Met WOW kunnen we gezamenlijk het Westland internationaal op de kaart zetten. Tevens kunnen we benadrukken hoeveel kennis en expertise op het gebied van glastuinbouw aanwezig is.