Scherminstallatie verhoogt klantcomfort tuincentrum De Boet

Zo’n 40 jaar geleden startte Jan Beers samen met zijn vrouw Anneke zijn tuincentrum in een schuurtje (Boet is West-Fries voor schuurtje) in Hoogwoud. Het huidige tuincentrum De Boet, gelegen aan de overzijde van de weg waar dit schuurtje staat, is inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijke en sfeervolle winkel.

De meest recente renovatie is in de zomer van 2015 afgerond. Tijdens deze verbouwing vond een grootschalige renovatie van de koude kas plaats. “We merkten dat onze klanten in deze onverwarmde kas snel doorliepen, omdat het klimaat minder aangenaam was in verhouding tot de rest van het tuincentrum”, vertelt Vincent van Wonderen. “We hebben gekeken naar oplossingen voor het verbeteren van het comfort in deze kas. Er lag al vloerverwarming en het glasdak is vervangen door polycarbonaatplaten. Ook hebben we in deze ruimte een nieuwe scherminstallatie laten aanbrengen. Hierdoor blijft de warmte beter binnen en we verbruiken we minder energie.

Decoratiewaarde versus klantcomfort tuincentrum

Doorgaans kiezen tuincentra voor een decoratiescherm, maar in dit geval hebben wij gekozen voor een zonweringsscherm met een hoge isolatiewaarde. Dat vonden wij in verband met het verhogen van het comfort een logische keuze, en het ziet er ook nog eens prima uit.”

In 2000 werd door Thermoflor bij de Boet een grote uitbreiding gerealiseerd. Destijds was Holland Scherming verantwoordelijk voor de scherminstallatie.. Vanwege de prettige samenwerking was het voor de Boet vanzelfsprekend om bij deze renovatie weer voor Holland Scherming te kiezen.
Naast het zonweringsscherm heeft Holland Scherming in een deel van het tuincentrum ook een scherminstallatie met kerstdoek geïnstalleerd. Hiermee kan De Boet in het najaar met één druk op de knop de sfeer op de kerstafdeling verhogen.

Gaasramen op de meubelafdeling houden vuil en vogels buiten

Tijdens deze laatste verbouwing zijn de luchtingsramen voorzien van het accordeongaas (harmonica) van Holland Gaas. Door het naastgelegen park waaide er flink wat stof en blad door de ramen, wat voor de medewerkers veel extra schoonmaakwerk met zich meebracht. Met het plaatsen van het accordeongaas is dit verleden tijd. Ook wordt de luchtstroom wordt gelijkmatiger verdeeld en het biedt de mogelijkheid om te luchten wanneer het buiten regent. Het regenwater loopt via het gaas de goot in.
Een bijkomend voordeel is, dat vogels niet meer de alarminstallatie kunnen activeren en ook wespen en andere insecten worden buitengesloten. (Tegenwoordig heeft Holland Gaas overigens de mogelijkheid om een brandvertragende versie van het accordeongaas toe te passen.)

Flexibele en prettige samenwerking

“Qua planning was dit een ingewikkelde verbouwing”, aldus Vincent van Wonderen. “We hebben, om het winkelend publiek zo min mogelijk overlast te bezorgen, gekozen voor een verbouwing in acht fasen. Dit vroeg een hoge mate van flexibiliteit van het personeel en de planning van Holland Scherming. Al met al kijken we terug op een zeer prettige samenwerking en een geslaagd project.”

www.deboet.nl