Smart Spring Veersysteem

Meer licht in de kas

Het maximaliseren van de lichtopbrengst staat zeker in de groenteteelt nog altijd bovenaan. En ook al kan een teelt niet zonder scherminstallatie, voor lichtonderschepping gelden minimale toleranties. Daarom ontwikkelde Holland Scherming en uniek veersysteem: Smart Spring, de ideale verbinding tussen het profiel en de trekdraad.

Het procedé is even eenvoudig als ingenieus. De Smart Spring veert naar twee kanten. Daardoor trekt het systeem onder veerspanning het pakket tegen de spant aan. In tegenstelling tot een conventioneel slipblok blijft de veerkracht ook na verloop van tijd intact. Dat levert een minimale lichtonderschepping op, met name ideaal in teelten waarin voor schermpakketten wordt gerekend met centimeters. Zo levert een 2 centimeter smaller pakket circa 40 m2 per ha minder lichtonderschepping.

Smart Spring Veersysteem van Holland Scherming
Smart Spring Veersysteem Holland Scherming

Het Smart Springveersysteem rekent ook definitief af met twee bekende problemen: oneffenheden in de kasconstructie of het uitzetten van de kas. Het Smart Spring systeem compenseert die eventuele uitzetting en garandeert altijd een goede sluiting in de gehele kas, ook bij de achterste vakken in kassen met een grote lengte. Het systeem laat zich integreren in elke kas, mits de constructie daarvan is geoptimaliseerd voor de grotere trekkrachten van het systeem.

Daarmee is het Smart Spring systeem er vooral voor die teelten die lichtmaximalisatie vragen. Voor andere teelten blijft het slipblok – dat we uiteraard ook leveren – een kostenefficiënte oplossing.