Holland Scherming – uw betrouwbare partner

Over Holland Scherming

Holland Scherming is onderdeel van Holland Groep Westland die zijn thuisbasis heeft in Maasdijk, aan de rand van het Westland.

Wij zijn een moderne en ambitieuze organisatie, opgericht in 1987 en gespecialiseerd in de ontwikkeling en installatie van scherminstallaties. Wij leveren aan eindgebruikers en turnkey-leveranciers in de glastuinbouwsector,  tuincentra, groothandels en de utiliteitsbouw. Onze projecten variëren van kleinschalig tot zeer omvangrijk en worden niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland uitgevoerd.

Holland Scherming heeft aan de basis gestaan aan de definitie van kwaliteitsstandaarden voor scherminstallaties. Wij mogen ons met trots tot een van de drie grootste scherminstallateurs van de wereld rekenen.

Missie

Holland Scherming wil de leidende Nederlandse scherminstallateur zijn en de beste oplossing bieden voor de uitdagingen waarvoor de klanten van het bedrijf worden gesteld.

Per marktsegment is dit als volgt te vertalen:

Glastuinbouwbedrijven
Het aanbieden van scherminstallaties die helpen de hoogste productieopbrengst per m2 tegen zo gering mogelijke kosten te realiseren.

Turnkey leveranciers (wederverkopers)
Naast het bovenstaande een zorgeloze levering en nazorg door middel van doordachte, efficiënte, logistieke diensten en montageondersteuning.

Tuincentra en groothandels
Het ontwikkelen en leveren van scherminstallaties die de best mogelijke prestaties leveren in termen van klimaatbeheersing voor klant en plant, gebruiksgemak, esthetiek en sfeer.

Utiliteitsbouw
Het ontwikkelen en leveren van (rol)scherminstallaties die de best mogelijke prestaties leveren in termen van klimaatbeheersing, esthetiek, gebruiksgemak en kosten.

Filosofie

Holland Scherming wil dat zijn klanten over 10 jaar nog steeds tevreden zijn met hun scherminstallatie. Tevens willen wij een essentiële bijdrage leveren aan het bereiken van doelstellingen van onze klanten.

Kort gezegd: wij willen met onze klanten een langdurige relatie opbouwen.

In ons aanbod staat deze duurzame relatie centraal. Dat zit hem soms in kleine dingen, maar als geheel uit zich dit in de dienst die wij onze klanten bieden: een zorgeloze totaaloplossing voor de lange termijn.

Visie

Holland Scherming wil haar leidende positie als Nederlandse scherminstallateur behouden en uitbouwen en onderscheidt zich op de volgende manieren van haar concurrenten:

 • Ons advies is maatgevend in de markt, onze verkoopadviseurs zijn goed opgeleid en hebben naast (onontbeerlijke) productkennis, kennis van de branche van de opdrachtgever door opleiding, achtergrond of ervaring en zijn hiermee een geloofwaardige en onderscheidend gesprekspartner.
 • Technisch kunnen onze producten zich meten aan de markt of zijn de beste beschikbare op de markt, door toepassing van de beste componenten, een gedegen werkvoorbereiding, vakbekwaam projectmanagement en professionele montage.
 • Holland Scherming zet in op productinnovaties die leiden tot een kwalitatief beter product, een lagere kostprijs, een storingsvrij(er) product, dan wel een kortere (de)montagetijd.
 • Montage van, service aan en renovatie van onze installaties geschiedt door een eigen vakbekwame montagedienst dan wel geselecteerde, gekwalificeerde onderaannemers.
 • Holland Scherming is een financieel gezonde onderneming hetgeen onze opdrachtgevers zekerheid geeft met betrekking tot toekomstige productondersteuning.
 • Holland Scherming heeft de fysieke infrastructuur tot haar beschikking om onderdelen op voorraad te houden waardoor onze opdrachtgevers kunnen rekenen op een snelle levering.
 • Projectmanagement, after-sales en service is in capaciteit vergroot en gemakkelijk benaderbaar voor klanten.
  Wij streven naar een duurzame relatie met onze opdrachtgevers in plaats van een klant-leveranciersverhouding.
 • De medewerkers van Holland Scherming werken en presenteren zich als team, de organisatie is transparant en benaderbaar voor haar omgeving.
 • We zijn klantgericht, innovatief, kwaliteit gedreven, betrouwbaar en eerlijk. Onze omgeving, waaronder klanten en leveranciers, zien onze toegevoegde waarde en waarderen dat.