Chinese studenten bijgespijkerd over kasscherming

Op 15 april bezocht een groep van 15 Chinese studenten de productielocatie van Holland Scherming in Maasdijk. De studenten kregen een korte uitleg over schermtechniek en de verschillende typen kasscherming die er bestaan. Ook zusterbedrijf Holland Gaas en de tevens in het pand gevestigde bedrijven Glascom en Alumat Zeeman, gaven een korte uitleg en demonstratie van hun producten en diensten.

Na de presentaties kregen de studenten een rondleiding langs de diverse productieafdelingen van Holland Scherming, Holland Gaas en Alumat Zeeman.

Eerst kregen de studenten te zien hoe gaassytemen worden gemaakt. Holland Gaas maakt accordeongaas en andere systemen die in luchtramen worden geplaatst, om schadelijke insecten buiten te houden, of nuttige insecten juist binnen, bijvoorbeeld ten behoeve van bestuiving.

(tekst vervolgt onder de afbeeldingen)

Vervolgens werd door middel van een proefopstelling meer uitleg gegeven over de werking van scherminstallaties.

Tot slot liet Bert Strikkers van Alumat Zeeman een aantal machines zien waarmee onderdelen voor kasscherming en kasluchting worden geproduceerd.

De Chinese studenten zijn nog tot eind juni in Nederland en zijn te gast op basis van een uitwisselingsproject van de tuinbouwopleiding van het Lentiz college.